Vliv naturálních kvasinek na kvalitativní parametry vína – Bc. Jan Burian
Bc. Jan Burian
Diplomová práce
Vliv naturálních kvasinek na kvalitativní parametry vína
The influence of natural yeasts on the qualitative parameters of wine
Anotace:
Tématem této diplomové práce byla problematika naturálních kvasinek a jejichnásledný vliv na kvalitativní parametry vína. V literární části byly popsány typyselektovanýh kmenů naturálních kvasinek a jejich vliv na průběh fermentace. Běhemvýzkumu byl mošt odrůdy révy vinné dané odrůdy rozdělen do sedmi demižónůs použitím rozdílných zákvasů nesacharomycentních kvasinek a jejich kombinací sesacharomycentním …víceAbstract:
Topic of this thesis was problematics of natural yeasts and their influence onqualitative parameters of wine in consequence. Influence of selected strain types ofnatural yeasts on fermentation performance have been described in the literary part.During the experiment was the stum of the specific wine variety divided into sevencontainers using different suspension of non-saccharomycent yeasts and combining …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 6. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Radek Sotolář, Ph.D.
- Oponent: Ivo Soural, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaMagisterský studijní program / obor / specializace:
Zahradnické inženýrství / Řízení zahradnických technologií / Vinohradnictví a vinařství