Produkce a využití masa zvěře farmově chované a lovené – Šimon Košárek
Šimon Košárek
Bakalářská práce
Produkce a využití masa zvěře farmově chované a lovené
Production and processing of farmed and hunted game meat
Anotace:
Produkce masa zvěře je nedílnou součástí zemědělství již několik století. Jelen evropský (Cervus elaphus) se řadí mezi jednu z nejdéle lovených a chovaných zvěří, jak na území České republiky, tak v Evropě i jiných kontinentech. Maso zvěře se využívá v rozdílných kulinářských úpravách. Spotřeba masa zvěře v Evropě je velice nízká, v České republice 1,1 kg na osobu za rok, a liší se v různých regionech …víceAbstract:
Game meat production has been an integral part of agriculture for several centuries. The red deer (Cervus elaphus) is one of the longest hunted and bred game, both in the Czech Republic and in Europe and other continents. Game meat is used in various culinary versions. Consumption of game meat in Europe is very low, in the Czech Republic 1,1 g per person per year, and varies in different regions according …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 4. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Šárka Nedomová, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Vliv půdně klimatických podmínek na kvalitativní parametry produkce sóji
Jan Rejman -
Studium vlivu podnožových odrůd na kvantitativní a kvalitativní parametry během zrání hroznů
Jiří Těthal -
Vliv síťoviny na kvalitativní parametry sklízených hroznů.
Marek Sendler -
Vliv posklizňové dopravy a čištění na kvalitativní parametry potravinářských zrnin
Tomáš Kušev -
Kvalitativní parametry mražených ovocných výrobků
Daniel Nechvíle -
Vliv selenu v dietě nosnic na kvantitativní a kvalitativní parametry snášky
Tomáš Šiplák -
Produkční a kvalitativní parametry ovsa z ekologického a konvenčního způsobu pěstování
Hana Marková -
Vliv přídavku glycerolu v různých fázích výroby beraních inseminačních dávek na jejich následné kvalitativní parametry po rozmrazení
Anna Boudová