Vliv přídatných látek na vlastnosti piškotových hmot – Jana Müllerová
Jana Müllerová
Master's thesis
Vliv přídatných látek na vlastnosti piškotových hmot
The Influence of Selected Food Additives on the Quality of Sponge Cakes and Swiss Rolls
Abstract:
Cílem diplomové práce je zjištění vlivu vybraných přídatných látek na senzorické a reologické vlastnosti i užitnou hodnotu piškotových hmot, korpusů a plátů včetně sestavení receptury vhodné pro provozní praxi. Teoretická část se věnuje zařazení piškotových hmot v rámci legislativy včetně podrobného vysvětlení funkce jednotlivých surovin jako základu šlehaného těsta. Různé formy základních surovin …moreAbstract:
The determination of the selected food additives influence on sensorial and rheological properties and consumer value of sponge cakes and Swiss rolls, including the formulation of a recipe suitable for industrial usage, have been stated as the aim of the submitted diploma thesis. Literature review is devoted to a classification of sponge mass within valid legislative frame including the detailed description …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 10. 4. 2015
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Oldřich Faměra, CSc.
- Reader: Tereza Peprná, externi
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
MÜLLEROVÁ, Jana. \textit{Vliv přídatných látek na vlastnosti piškotových hmot}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2015. Available from: https://theses.cz/id/eju7cm/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / field:
Nutrition and Foodstuffs / Nutrition and Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Technologie výroby a hodnocení jakosti tepelně opracovaných masných výrobků
Ivana Novotná -
Development of a multidetection method for the monitoring of food additives by tandem mass spectrometry
Aliaksandra Kharoshka -
Přídatné látky v potravinách: přínosy a zdravotní rizika
Patrícia Pažická -
Jak vnímají spotřebitelé přídatné látky
Tomáš Konečný
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights