Patogénne mikroorganizmy v surovom mlieku – Bc. Ivana Strnadová
Bc. Ivana Strnadová
Diplomová práce
Patogénne mikroorganizmy v surovom mlieku
Patogenní mikroorganismy v syrovém mléce
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá patogenními mikroorganismy v syrovém mléce. V teoretické části jsou popsány jednotlivé mikroorganismy, jejich biochemická aktivita, zdroj, možný přenos a onemocnění, která způsobují. Zabývá se legislativou prodeje syrového mléka a důvodem jeho konzumace z pohledu spotřebitele. V další části jsou uvedeny možné inhibiční látky vyskytující se v syrovém mléce, se zaměřením …víceAbstract:
This thesis analyses the occurrence of the pathogenic microorganisms in raw milk. The theoretical part of this thesis focuses on the description of the particular microorganisms, their biochemical activity, their source and the transmission. Furthermore, this thesis analyses the diseases related to these particular microorganisms. In addition, this study discusses a legislation of the raw milk distribution …víceAbstract:
Táto diplomová práca sa zaoberá patogénnymi mikroorganizmami v surovom mlieku. V teoretickej časti sú popísané jednotlivé mikroorganizmy, ich biochemická aktivita, zdroj, možný prenos a ochorenia, ktoré spôsobujú. Zaoberá sa legislatívou predaja surového mlieka a dôvodom jeho konzumácie z pohľadu spotrebiteľa. V ďalšej časti sú uvedené možné inhibičné látky vyskytujúce sa v surovom mlieku, so zameraním …více
Jazyk práce: slovenština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: MVDr. Olga Cwiková, Ph.D.
- Oponent: Michal Kosař, externi
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Vliv kyseliny mléčné na potravinářsky významné mikroorganizmy
Martina LUKEŠOVÁ -
Inhibiční látky produkované bakteriemi rodu Pseudomonas
Jitka Vrbasová -
Antimikrobiální látky produkované bakteriemi rodu Bacillus
Marie Pruchová -
Vliv vybraných stanovištních faktorů na proteolytickou aktivitu lesních půd s důrazem na organické a anorganické látky
Ladislav Holík -
Testování zeleného čaje jako antimikrobiální látky pro inhibici růstu bakterie Escherichia coli
Veronika Harvánková -
Vybrané inhibiční látky produkované grampozitivními bakteriemi
Eva POLLAKOVÁ -
Antiseptické látky přírodního charakteru v kombinaci s antibiotiky
Jana Pastrňáková -
Influence of Microbiological Quality of Raw Milk on the Technological Parameters
Kamila Nováková
Název
Vložil
Vloženo
Práva
Theses ejzv98 ejzv98/2
26. 4. 2017