Hodnocení organoleptických vlastností pravých čajů – Bc. Anna TOMANCOVÁ
Bc. Anna TOMANCOVÁ
Diplomová práce
Hodnocení organoleptických vlastností pravých čajů
Sensory evaluation of original teas
Anotace:
V teoretické části diplomové práce jsou popsány pravé čaje (černý, zelený, bílý, oolong a pu {--} erh), jejich výroba, chemické složení, vlastnosti a účinky na lidský organismus. Dále je uveden popis senzorické analýzy, použité metody senzorického hodnocení a statistické metody vyhodnocování výsledků senzorické analýzy (i multivariačními metodami). Experimentální část popisuje přípravu pravých čajů …víceAbstract:
The types of original tea (black, green, white, oolong and pu {--} erh), their manufacture, chemical composition, characteristics and effects on humans are described in the theoretical part of the thesis. There is also description of sensory analysis, sensory evaluation methods and statistical methods (including multivariation) for sensory analysis evaluation. The experimental part describes a preparation …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 5. 2008
Zveřejnit od: 16. 5. 2008
Identifikátor:
8075
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 2. 6. 2008
Citační záznam
Jak správně citovat práci
TOMANCOVÁ, Anna. Hodnocení organoleptických vlastností pravých čajů. Zlín, 2008. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 16. 05. 2008
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 16. 5. 2008 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Chuť barev
Daniel DUFEK -
Chuť na kremroli aneb upocené letní odpoledne
Jan PISKAČ -
Motivace žáků SZŠ, aneb vytrácí se během studia chuť pomáhat druhým?
Alena Dvořáková -
Marketingová a komunikační strategie kuchařky S jídlem roste chuť
Petra Kovácsová -
Senzorické vlastnosti chmele a jejich vliv na chuť a vůni piva
Karolína Mašková -
Vůně a chuť vína
Marika Tesařová -
Dobrou chuť!
Žaneta Chrobočková -
Chuť a její různé aspekty
Ivana Rufferová