Lyofilizace jako možnost zpracování ovoce a zeleniny – Bc. Tereza Pavlíčková
Bc. Tereza Pavlíčková
Master's thesis
Lyofilizace jako možnost zpracování ovoce a zeleniny
Lyophilization as a possibility of processing fruits and vegetables
Abstract:
Tato diplomová práce „Lyofilizace jako možnost zpracování ovoce a zeleniny“ se v první části soustředí zejména na chemické složení a vlastnosti jednotlivých druhů ovoce a zeleniny včetně účinků a vlastností zastoupených vitamínů. Dále je práce zaměřena na možnosti zpracování ovoce a zeleniny, tedy jejich způsoby konzervace. Jsou popsány jednotlivé druhy sušení a jejich výhody či nevýhody v porovnání …moreAbstract:
This diploma thesis is called „Lyophilization as a possibility of processing fruits and vegetables“. The main aim of the first part is to examine chemical composition and characteristics of each kind of fruit and vegetables, including the effects of its vitamins. Furthermore, the thesis focused on the methods of processing fruits and vegetables which means options of conservation. In this part, different …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 1. 5. 2020
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Radka Langová, Ph.D.
- Reader: Jitka Langová, externi
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Theory and Practice of a Translation of a Technical Text from the Field of Sensory Analysis of Wine
Marie Chmelinová -
Sensory evaluation of fruit beverages treated with natural preservatives of plant origin
Charanpreet Kaur -
Senzorická analýza jedlého hmyzu dostupného v České republice
Karolína Bartáková -
Senzorická analýza piva
Marek Jaroš -
Senzorická analýza vybraných komodit s náhradními sladidly vhodnými pro pacienty s diabetes mellitus
Kristýna Kosková -
Senzorická analýza kokosového nápoje
Veronika Kočiková -
Senzorická analýza rostlinného dezertu
Kristina Suková -
Asimilace síry mikroorganismy
Silvia Kovácsová