Biologická rozložitelnost obalových materiálů na bázi termoplastifikovaného škrobu – Bc. Jana Kavečková
Bc. Jana Kavečková
Master's thesis
Biologická rozložitelnost obalových materiálů na bázi termoplastifikovaného škrobu
Biodegradation of the Packing Materials on the Base of the Termoplastic Starch.
Abstract:
Diplomová práce se zabývá vlivem organického a anorganického plniva na biologickou rozložitelnost obalových materiálů na bázi termoplastifikovaného škrobu. V praktické části byla sledována biodegradace těchto materiálů ve vodném aerobním prostředí. Pro testování byly použity filmy materiálů plněných odpadní celulózou a komerčně dostupnými jíly o velikosti částic v nano rozměrech. Důvodem plnění škrobových …moreAbstract:
This thesis examines the influence of organic and inorganic fillers on the biodegradability of packaging materials based on thermoplastic starch. The practical part was monitored biodegradation of these materials in aqueous aerobic environment. To test were used materials filled with waste cellulose and commercially avai-lable clays with a particle size in nanometer dimensions. This performance enhancement …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 2. 5. 2014
Accessible from:: 2. 5. 2014
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KAVEČKOVÁ, Jana. \textit{Biologická rozložitelnost obalových materiálů na bázi termoplastifikovaného škrobu}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2014. Available from: https://theses.cz/id/empmt9/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Kavečková, Jana. Biologická rozložitelnost obalových materiálů na bázi termoplastifikovaného škrobu. Zlín, 2014. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 2.5.2014
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 2. 5. 2014 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology, Hygiene and Economics of Food Production