Bc. Jana Kavečková

Master's thesis

Biologická rozložitelnost obalových materiálů na bázi termoplastifikovaného škrobu

Biodegradation of the Packing Materials on the Base of the Termoplastic Starch.
Abstract:
Diplomová práce se zabývá vlivem organického a anorganického plniva na biologickou rozložitelnost obalových materiálů na bázi termoplastifikovaného škrobu. V praktické části byla sledována biodegradace těchto materiálů ve vodném aerobním prostředí. Pro testování byly použity filmy materiálů plněných odpadní celulózou a komerčně dostupnými jíly o velikosti částic v nano rozměrech. Důvodem plnění škrobových …more
Abstract:
This thesis examines the influence of organic and inorganic fillers on the biodegradability of packaging materials based on thermoplastic starch. The practical part was monitored biodegradation of these materials in aqueous aerobic environment. To test were used materials filled with waste cellulose and commercially avai-lable clays with a particle size in nanometer dimensions. This performance enhancement …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 2. 5. 2014
Accessible from:: 2. 5. 2014

Thesis defence

  • Supervisor: Ing. Markéta Julinová, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Kavečková, Jana. Biologická rozložitelnost obalových materiálů na bázi termoplastifikovaného škrobu. Zlín, 2014. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 2.5.2014

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou od 2. 5. 2014 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Master programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology, Hygiene and Economics of Food Production