Bc. Terezie Ester Jelínková

Bachelor's thesis

Pozice šampaňských vín na českém trhu

Market Position of Champagne Wines in the Czech Republic
Abstract:
Hlavním cílem práce je zhodnotit současný stav a vývoj trhu, spotřebitelské preference v oblasti šampaňských vín a identifikovat klíčové faktory ovlivňující poptávku a nabídku. Metodologie výzkumu kombinuje dotazníkové šetření s analýzou odborné literatury. Teoretická část představuje základní charakteristiky šampaňských vín, jejich historii a výrobní proces. Analytická část hodnotí aktuální tržní …more
Abstract:
The main objective of the thesis is to assess the current state and development of the market, consumer preferences in the champagne wine sector, and to identify key factors influencing demand and supply. The research methodology combines questionnaire surveys with literature analysis. The theoretical section introduces the fundamental characteristics of champagne wines, their history, and production …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 26. 4. 2024

Thesis defence

  • Date of defence: 11. 6. 2024
  • Supervisor: Ing. Jiří Zelený, Ph.D.
  • Reader: doc. Ing. Jan Hán, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • no one
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.