Bc. Hana Donociková

Diplomová práce

Studium vlastností bakterií mléčného kvašení izolovaných z domácích a divokých prasat pomocí fenotypových a genotypových metod

Study of the properties of lactic acid bacteria isolated from domestic pigs and wild boars using phenotypic and genotypic methods
Anotace:
Tato práce se věnuje studiu bakterií mléčného kvašení, které by mohly být v budoucnosti využity jako probiotické preparáty v produkci vepřového masa. Cílem diplomové práce bylo otestovat izoláty bakterií mléčného kvašení získané z trávicího traktu domácích a divokých prasat, na vybrané probiotické vlastnosti a produkci antimikrobiálních látek, zejména bakteriocinů, fenotypovými a genotypovými metodami …více
Abstract:
This work focuses on a study of lactic acid bacteria, which could be used in the future as probiotic preparations in the pork meat production. The goal of this thesis is to test the lactic acid bacteria isolates, obtained from the digestive track of the domestic pigs and boars, on selected probiotic properties and production of antimicrobials, especially bacteriocins, using phenotypic and genotypic …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 1. 2023

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 8. 2. 2023
  • Vedoucí: Mgr. Monika Morávková, Ph.D.
  • Oponent: Mgr. Marta Dušková

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta