Srovnání úspěšnosti mikropropagace ořešáku (Juglans sp.) a moruše (Morus sp.) – Matěj Kuna
Matěj Kuna
Bachelor's thesis
Srovnání úspěšnosti mikropropagace ořešáku (Juglans sp.) a moruše (Morus sp.)
Comparison of micropropagation success of walnut (Juglans sp.) and mulberry (Morus sp.)
Abstract:
Práce se zabývá tématem mikropropagace in vitro a zahrnuje poznatky z oblasti vegetativního množení rostlin. Byla provedena izolace a odvození sterilní kultury, která by mohla sloužit k následnému množení. Byla porovnána obtížnost odvození sterilních kultur moruše (Morus sp.) a ořešáku (Juglans sp.). V práci byla popsána předkultivace letorostů a následná povrchová sterilizace pupenů, bylo porovnáno …moreAbstract:
The work deals with the topic of in vitro micropropagation and includes findings from the field of vegetative plant propagation. Surface isolation was performed to obtain a sterile culture that can be used for subsequent propagation. The difficulty of deriving sterile cultures of mulberry (Morus sp.) and walnut (Juglans sp.) was compared. Pre-cultivation of shoots and subsequent surface sterilization …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 3. 5. 2024
Thesis defence
- Date of defence: 11. 6. 2024
- Supervisor: RNDr. Ing. Marek Klemš, Ph.D.
- Reader: Helena Fišerová, Dr. Ing.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KUNA, Matěj. \textit{Srovnání úspěšnosti mikropropagace ořešáku (Juglans sp.) a~moruše (Morus sp.)}. Online. Bachelor's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of AgriSciences. 2024. Available from: https://theses.cz/id/ep1ax6/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme / specializace:
Plant Production / Plant Production
Theses on a related topic
-
Fenolické sloučeniny dostupné z biomasy
Jana Dvořáková -
Antibakteriální aktivita a synergický potenciál fenolických sloučenin z kůry kořenů Morus alba
Gabriela Škovranová -
Karotenoidy a fenolické látky barevných odrůd a genotypů pšenice
Luboš Paznocht -
Fenolické kyseliny v pšenicích s netradiční barvou zrna
Barbora Burešová