Bc. Tomáš Nekula

Diplomová práce

Vliv konzumace „červeného masa“ na zdraví člověka

The effect of "red meat" consumption on human health
Anotace:
Práce shrnuje současné vědecké poznatky o vlivu červeného masa na zdraví člověka. Teoretická část sestává z přesného vymezení této skupiny potravin, souhrnu dosavadních vědeckých důkazů o souvislosti konzumace červeného masa s rizikem vybraných onemocnění, se zvláštním důrazem na nádorová onemocnění, a přehledu současných odborných doporučení na toto téma. Praktická část se věnuje průzkumu míry znalostí …více
Abstract:
The thesis explores the current state of scientific knowledge on the impact of red meat consumption on human health. The theoretical section consists of a precise definition of this food group, a summary of the current scientific evidence on the connection between red meat consumption and the risk of certain diseases, with a special focus on cancer, and an overview of current guidelines related to …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 6. 2021

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 3. 9. 2021
  • Vedoucí: MVDr. Halina Matějová
  • Oponent: prof. MUDr. Bc. Zuzana Derflerová Brázdová, DrSc.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Lékařská fakulta