Vývoj jablečných aromat v průběhu sezóny lisování – Bc. Zuzana POPELKOVÁ, DiS.
Bc. Zuzana POPELKOVÁ, DiS.
Master's thesis
Vývoj jablečných aromat v průběhu sezóny lisování
Development of Apple Aromas During the Season Pressing
Abstract:
Tato diplomová práce je zaměřena na vývoj jablečného aromatu v průběhu sezónního zpracování. Teoretická část se zabývá složením jablek, technologickým postupem získávání šťávy, aromatickými látkami a vybranými metodami pro stanovení aromatických látek, stanovením analytických parametrů. V praktické části byly analyzovány aromatické látky plynovou chromatografií s hmotnostně spektrální detekcí. Dále …moreAbstract:
This dissertation is oriented on development of apple aroma during the seasonal processing. The theoretical part deals with structure of apples, technological process of juicing, aromatic substances and specified methods for determination of aromatic substances and determination of analytical parameters. In the practical part were also analysed aromatic substances by gas chromatography with mass spectrometry …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 2. 5. 2013
Accessible from:: 2. 5. 2013
Thesis defence
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
POPELKOVÁ, Zuzana. Vývoj jablečných aromat v průběhu sezóny lisování. Zlín, 2013. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 2.5.2013
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 2. 5. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology, Hygiene and Economics of Food Production
Theses on a related topic
-
Aromatické sloučeniny obsažené v mátě zjištěné metodou plynové chromatografie
Petra Gajdošová -
Stanovení vybraných polycyklických aromatických uhlovodíků metodou plynové chromatografie s hmotnostní detekcí
Ondřej Kačerovský -
Analýza heterocyklických aromatických aminů v kávě metodou plynové chromatografie
Richard ADÁMEK -
Porovnání výsledků skupinového a individuálního zastoupení aromatických uhlovodíků v různých typech benzínových frakcí metodami jednorozměrné a komprehenzivní plynové chromatografie
Pavel Živný -
Zdravotní aspekty konzumace ovoce a ovocných šťáv
Nicole Stašková -
Mikrobiologická analýza ovocných šťáv v závislosti na technologickém ošetření
Gabriel Slanicay