Technologie výroby zakysaných mléčných výrobků – Veronika Parkanová
Veronika Parkanová
Bachelor's thesis
Technologie výroby zakysaných mléčných výrobků
Production technology of fermented milk product
Abstract:
Cílem bakalářské práce je popsat technologii výroby zakysaných mléčných výrobků. První část práce je zaměřena na členění zakysaných mléčných výrobků podle platné legislativy a fyzikálně-chemické požadavky. V další části jsou popsány jednotlivé druhy zakysaných mléčných výrobků (jogurt, kysaná smetana, kysané podmáslí, kefír a další). Dále se práce zabývá technologií výroby zakysaných mléčných výrobků …moreAbstract:
The aim of this bachelor thesis is to describe production technology of fermented milk product. The first part is dealing with classification of fermented milk products according to current legislation and physical chemistry requirements. In the next part there are described individual types of fermented milk products (yogurt, skimmed milk, buttermilk, kefir and others). Furthermore, this thesis deals …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 22. 4. 2020
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Alena Saláková, Ph.D.
- Reader: Michaela Králová, externi
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Čisté mlékařské kultury a jejich využití v potravinářství.
Iveta Urbanová -
Vliv obsahu tuku na proteolytickou aktivitu čistých mlékařských kultur během zrání sýrů
Nikola Křišťálová -
Využití ochranných kultur při výrobě mléčných výrobků
Anna Plachká -
Charakteristika a aplikace zákysových kultur v mlékárenství.
Antonín VONDRÁK