Veronika Parkanová

Bachelor's thesis

Technologie výroby zakysaných mléčných výrobků

Production technology of fermented milk product
Abstract:
Cílem bakalářské práce je popsat technologii výroby zakysaných mléčných výrobků. První část práce je zaměřena na členění zakysaných mléčných výrobků podle platné legislativy a fyzikálně-chemické požadavky. V další části jsou popsány jednotlivé druhy zakysaných mléčných výrobků (jogurt, kysaná smetana, kysané podmáslí, kefír a další). Dále se práce zabývá technologií výroby zakysaných mléčných výrobků …more
Abstract:
The aim of this bachelor thesis is to describe production technology of fermented milk product. The first part is dealing with classification of fermented milk products according to current legislation and physical chemistry requirements. In the next part there are described individual types of fermented milk products (yogurt, skimmed milk, buttermilk, kefir and others). Furthermore, this thesis deals …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 22. 4. 2020

Thesis defence

  • Supervisor: Ing. Alena Saláková, Ph.D.
  • Reader: Michaela Králová, externi

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of AgriSciences

Bachelor programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology