Lucie Palová
Master's thesis
Vliv huminových látek na vlastnosti masa
Influence of humic substances on the meat characteristics
Abstract:
Huminové látky vznikají jako produkt rozkladu biologického materiálu zejména rostlinného původu. Ve výživě zvířat jsou huminové látky používány pro jejich schopnost zvýšit výtěžnost masa, zlepšit konverzi krmiva a zlepšit imunitní systém zvířete. Teoretická část této práce je zaměřena na srovnání jednotlivých studií zabývajících se aplikací huminových látek prasatům, kuřecím brojlerům a dalším hospodářským …moreAbstract:
Humic substances are the most widespread organic matter in drinking water, soil, lignite, charcoal and leonardite. They are resulting from decomposition of organic matter, particularly plants. Using humates as feed additives in animal nutrition is new idea. In veterinary humic substances are used for their ability to increase feed conversion efficiency, carcass yield, improve healthy status, immunity …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 9. 4. 2015
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Ludmila Prokůpková, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
PALOVÁ, Lucie. \textit{Vliv huminových látek na vlastnosti masa}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2015. Available from: https://theses.cz/id/er2z3i/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / field:
Nutrition and Foodstuffs / Nutrition and Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Jakostní parametry masa bažantů
Lenka Teplá -
Hodnocení kvality králičího masa v závislosti na době a kvalitě krmení
Marek Hrudka -
Význam restrikce krmiva na kvalitu masa králíků
Anežka Turnovcová -
Vliv huminových látek na vlastnosti masa brojlerových kuřat
Tomáš Novák -
Užitkovost a kvalita masa německého obrovitého strakáče v závislosti na výživě
Dominik Smrž -
Vliv složení krmiva na rychlost produkce, obsah tuku a složení mastných kyselin cvrčka domácího (Acheta domesticus)
Pavel Pucholt -
Vliv přídavku aditiv v krmné dávce na kvalitu mléčného tuku malých přežvýkavců
Kateřina Novotná
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights