Vliv huminových látek na vlastnosti masa – Lucie Palová
Lucie Palová
Diplomová práce
Vliv huminových látek na vlastnosti masa
Influence of humic substances on the meat characteristics
Anotace:
Huminové látky vznikají jako produkt rozkladu biologického materiálu zejména rostlinného původu. Ve výživě zvířat jsou huminové látky používány pro jejich schopnost zvýšit výtěžnost masa, zlepšit konverzi krmiva a zlepšit imunitní systém zvířete. Teoretická část této práce je zaměřena na srovnání jednotlivých studií zabývajících se aplikací huminových látek prasatům, kuřecím brojlerům a dalším hospodářským …víceAbstract:
Humic substances are the most widespread organic matter in drinking water, soil, lignite, charcoal and leonardite. They are resulting from decomposition of organic matter, particularly plants. Using humates as feed additives in animal nutrition is new idea. In veterinary humic substances are used for their ability to increase feed conversion efficiency, carcass yield, improve healthy status, immunity …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 9. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Ludmila Prokůpková, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Výživa a potraviny / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Jakostní parametry masa bažantů
Lenka Teplá -
Hodnocení kvality králičího masa v závislosti na době a kvalitě krmení
Marek Hrudka -
Význam restrikce krmiva na kvalitu masa králíků
Anežka Turnovcová -
Vliv huminových látek na vlastnosti masa brojlerových kuřat
Tomáš Novák -
Užitkovost a kvalita masa německého obrovitého strakáče v závislosti na výživě
Dominik Smrž -
Vliv složení krmiva na rychlost produkce, obsah tuku a složení mastných kyselin cvrčka domácího (Acheta domesticus)
Pavel Pucholt -
Vliv přídavku aditiv v krmné dávce na kvalitu mléčného tuku malých přežvýkavců
Kateřina Novotná
Název
Vložil
Vloženo
Práva