Aleš Břenek

Disertační práce

Úprava a využití průmyslových odpadů s obsahem hlinitokřemičitanů a kalcium silikátů pro materiálové struktury s definovaným povrchem.

Treatment and utilization of wastes containing aluminosilicate and calcium silicate material for structures with defined surface.
Anotace:
Znovu využití surovin je téma, které se pojí se širokou oblastí výrobního průmyslu. Při výrobě pórobetonových tvárnic vzniká vlivem zmetkovitosti výroby významný podíl odpadu, který je bez užitku odvážen na skládku. Práce předkládá řešení tohoto problému návrhem receptury na výrobu tepelně izolačních desek se sanačním účinkem, včetně testování, jak pomocí simulačních výpočtů, tak aplikováním na reálných …více
Abstract:
Reuse of raw materials is a theme that is associated with a wide area of manufacturing industry. In the production of aerated concrete blocks, a significant proportion of waste is generated due to the rejection of production, which is uselessly transported to the landfill. The work presents a solution of this problem by designing a recipe for the production of thermal insulation boards with remediation …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 8. 2019

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 5. 12. 2019
  • Vedoucí: Vojtěch Václavík
  • Oponent: Naděžda Števulová, Ivan Janotka, Jiří Vidlář

Citační záznam

Plný text práce

Právo: Plné texty vysokoškolských kvalifikačních prací obhájených na Vysoké škole báňské - Technické univerzitě Ostrava jsou uloženy v repozitáři DSpace. Přístup k plným textům mají všichni uživatelé bez omezení. Přístup je omezen pouze ve výjimečných případech, zpravidla z důvodu ochrany duševního vlastnictví. Nepřístupné práce jsou označeny jako closedAccess nebo embargoedAccess. Tištěné verze prácí jsou uloženy v Ústřední knihovně VŠB-TUO a jsou prezenčně přístupné ve studovně diplomových prací. Další nakládání s prací (kopírování, opisy, MVS)se řídí Knihovní a výpůjčním řádem Ústřední knihovny VŠB-TUO.

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: VŠB – Technická univerzita Ostrava

VŠB – Technická univerzita Ostrava

Hornicko-geologická fakulta

Doktorský studijní program / obor:
Nerostné suroviny / Úpravnictví