Změny technologických parametrů při zrání hovězího předního masa – Bc. Petr Kochánek
Bc. Petr Kochánek
Master's thesis
Změny technologických parametrů při zrání hovězího předního masa
Changes in the Technological Parameters During the Aging of Beef
Abstract:
Tato diplomová práce se zabývá tepelnými úpravami sous vide a dlouhým vařením v páře, aplikovanými na hovězí kližku z různých plemen a s různou dobou zrání. Hodnotil se vliv tepelné úpravy, plemene a vyzrání masa na texturu masa, hmotnostní ztráty a byla provedena senzorická analýza vzorků. Dle výsledků byla ohodnocena vhodnost dlouhých tepelných úprav pro daný typ suroviny, vliv na technologické parametry …moreAbstract:
This thesis deals with heat treatments of sous vide and long steam cooking applied to beef from different breeds and different aging times. The influence of heat treatment, breed and maturation of meat on meat texture, weight loss and sensory analysis were evaluated. The results evaluated the suitability of long heat treatments for beef, influence on technological parameters and comparison with other …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 2. 5. 2018
Thesis defence
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Kochánek, Petr. Změny technologických parametrů při zrání hovězího předního masa. Zlín, 2018. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Food Technology
Theses on a related topic
-
Faktory ovlivňující kvalitu u vepřového masa
Liliana Kruntová -
Současné trendy v metodice senzorické analýzy masa
Alexandra Vilamová -
Vliv druhu masa a použitého láku na senzorickou jakost sušeného masa
Andrea Hercová -
Jakostní znaky hovězího masa v průběhu zrání
Kateřina JANOUŠKOVÁ -
Senzorická kvalita masa jelenovitých ve vztahu ke složení a fyzikálně-chemickým vlastnostem masa
Klára Mikulíková -
Spotřebitelské preference masa kanečků
Marcela Nedvídková -
Vliv doby skladování na senzorickou jakost sušeného masa
Tereza Martincová -
Senzorické vnímání kančího masa v závislosti na různých maskovacích strategiích
Adriana Markovická