Pavla Zbořilová

Bakalářská práce

Květy okrasných rostlin a jejich použití v potravinářství a kosmetice

Flowers of the Ornamental Plants and Their Usage in Food Industry and Cosmetics
Anotace:
Tato bakalářská práce podává charakteristiku jedlých květů z pohledu potravinářského, kosmetického i farmakologického. Cílem práce bylo sjednotit a vyzdvihnout nezbytné in-formace o sedmi druzích okrasných rostlin (levandule úzkolistá, pivoňka lékařská, měsíček lékařský, violka trojbarevná, vřes obecný, šafrán setý, jasmín velkokvětý). V textu jsou ob-saženy charakteristiky sedmi druhů okrasných rostlin …více
Abstract:
This bachelor thesis gives a characteristic of edible flowers from a food, cosmetic and pharmacological point of view. The aim of the work was to unify and highlight the necessa-ry information about seven species of ornamental plants (lavender, peony, marigold, three-colored violet, heather, saffron, jasmine). The text contains the characteristics of seven spe-cies of ornamental plants, their occurrence …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 5. 2019

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Jiří Mlček, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Zbořilová, Pavla. Květy okrasných rostlin a jejich použití v potravinářství a kosmetice. Zlín, 2019. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie výroby tuků, kosmetiky a detergentů