Bezlepková strava a její vliv na zdraví člověka – Jan Vinkler
Jan Vinkler
Bakalářská práce
Bezlepková strava a její vliv na zdraví člověka
Gluten-free diet and its impact on human health
Anotace:
Cílem práce je sumarizovat fakta o vlivu lepkové stravy na lidské zdraví, zjistit úroveň znalostí veřejnosti o problematice lepku a vyhodnotit nabídku bezlepkových potravin na trhu. Práce sumarizuje lékařsky podložená, avšak většinovou společností stále nepřijatá, fakta o negativním vlivu lepku na lidské zdraví a shrnuje výčet onemocnění, jejichž průběh konzumace lepku negativně ovlivňuje. V práci …víceAbstract:
This work aims to summarize the facts about the influence of gluten on human health, to determine the level of public awareness of the issue and to evaluate the market offer of gluten-free food. The thesis summarizes medically based, but by general public still unaccepted facts about the negative impact of gluten on human health and summarizes the list of diseases whose course ingestion of gluten negatively …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2016
Identifikátor:
http://is.vsh.cz/th/14599/vsh_b/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 6. 6. 2016
- Vedoucí: Ing. Zbyněk Vinš
- Oponent: doc. MUDr. Karel Dohnal, CSc.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
VINKLER, Jan. \textit{Bezlepková strava a její vliv na zdraví člověka}. Online. Bakalářská práce. Praha: University College Prague - Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o. 2016. Dostupné z: https://theses.cz/id/eurbe7/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- nikomu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Vysoká škola hotelová v PrazeVysoká škola hotelová v Praze
Bakalářský studijní program / obor:
Gastronomie, hotelnictví a turismus / Hotelnictví
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.