Ivana Kvisová

Bachelor's thesis

Zastoupení mastných kyselin u běžně používaných potravinářských druhů olejů (řepkový, slunečnicový, kokosový, palmový, olivový)

Representation of fatty acids in commonly used edible oils (rapeseed, sunflower, coconut, palm, olive)
Abstract:
Zastoupení a množství mastných kyselin přijímaných ve stravě může značně ovlivnit celkové zdraví jedince. V mé bakalářské práci se zabývám pozitivním a negativním působením mastných kyselin na lidský organismus s následnou analýzou a stanovením vybraných mastných kyselin v řepkovém, slunečnicovém, kokosovém, palmovém a olivovém oleji pomocí plynové chromatografie. Plynovým chromatografem s plamenově …more
Abstract:
The proportion and amount of fatty acids consumed in the diet can greatly affect the overall health of an individual. My bachelor thesis deals with the positive and negative effects of fatty acids on the human organism with subsequent analysis and determination of selected fatty acids in rapeseed, sunflower, coconut, palm and olive oil by gas chromatography. The percentage of fatty acids in the previously …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 5. 5. 2022

Thesis defence

  • Date of defence: 5. 6. 2023
  • Supervisor: Ing. Zuzana Lacková, Ph.D.
  • Reader: Veronika Švehlová, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta