Bc. Markéta Stará

Master's thesis

Ftaláty v jogurtech po dobu skladování

Phthalates in yoghurts during storage
Abstract:
Diplomová práce Ftaláty v jogurtech po dobu skladování je zaměřena na monitoring esterů kyseliny ftalové ve vzorcích jogurtů v závislosti na době skladování. Detekovanými ftaláty byly di-2-(ethylhexyl)-ftalát (DEHP) a di-n-butyl-ftalát (DBP), jež patří mezi nejpoužívanější plastifikátory polymerních materiálů, zejména polyvinylchloridu. Byly analyzovány vzorky jogurtů s přídavkem 1 % a 5 % chia a bambusové …more
Abstract:
The thesis Phthalates in yoghurts during storage focuses on monitoring of phthalic acid esters in yogurt samples in relation to their storage period. The analyzed phthalates are di-2-(ethylhexyl)-phthalate (DEHP) and di-n-butyl-phthalate (DBP), which are among the most commonly used polymeric plasticizers, especially polyvinyl chloride. I analyzed samples of yoghurt with 1 % and 5 % chia and bamboo …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 25. 4. 2018

Thesis defence

  • Supervisor: prof. Ing. Alžbeta Jarošová, Ph.D.
  • Reader: Vlasta Stancová, externi

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of AgriSciences

Master programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology