Plísně rodu Penicillium používané při výrobě sýrů – Alena PETRJANOŠOVÁ, DiS.
Alena PETRJANOŠOVÁ, DiS.
Bakalářská práce
Plísně rodu Penicillium používané při výrobě sýrů
Fungi genus Penicillium used during production of cheeses
Anotace:
Tato bakalářská práce je zaměřena na plísně rodu Penicillium používané při výrobě sýrů. První část zachycuje stavbu eukaryotních buněk a morfologii plísní. Druhá část je zaměřena na charakteristiku plísní rodu Penicillium. Třetí část se zabívá rody plísní Penicillium používanými při výrobě sýrů. Ve čtvrté části je popsána historie plísnových sýrů v ČR a ve světě. 5 a 6 část je zaměřena na výrobu plísnových …víceAbstract:
This bachelor thesis targets the moulds of the genus Penicillium used in the cheese production. The first part describes the cell construction of Eukaryotes and the morphology of moulds. The second part represents the characteristics of the moulds of the genus Penicillium. The third part is dedicated to the genera of the moulds of Penicillium used in the cheese production. The fourth part describes …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 5. 2010
Identifikátor:
14612
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 6. 9. 2010
Citační záznam
Jak správně citovat práci
PETRJANOŠOVÁ, Alena. Plísně rodu Penicillium používané při výrobě sýrů. Kroměříž, 2010. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie a řízení v gastronomii
Práce na příbuzné téma
-
Stanovení biochemických vlastností plísní rodu Penicillium
Iveta VÁLKOVÁ -
Výroba a charakterizace plísňových sýrů
Daniela Kovářová -
Technologie výroby plísňových sýrů
Lukáš Navrátil -
Výroba taveného sýra s plísní na povrchu
Martina BEJBLOVÁ