Hodnocení obsahu vitaminu B2 v celozrnných výrobcích metodou HPLC/UV – Bc. Kateřina VÁCLAVÍKOVÁ
Bc. Kateřina VÁCLAVÍKOVÁ
Master's thesis
Hodnocení obsahu vitaminu B2 v celozrnných výrobcích metodou HPLC/UV
Vitamin B2 Measurement in Wholemeal Cereal Products by HPLC/UV Method
Abstract:
Teoretická část diplomové práce popisuje vitamin B2, jeho vlastnosti, zdroje - podrobněji celozrnné produkty a změny riboflavinu během zpracování potravin. Dále jsou popsány chromatografické metody, především HPLC, která se nejčastěji využívá pro stanovení vi-taminu B2. Experimentální část diplomové práce se zabývá chromatografickým stanovením obsahu vitaminu B2 v 28 celozrnných produktech (celozrnné …moreAbstract:
The theoretical part of the thesis describes vitamin B2, his properties, resources - whole grain products in detail and changes of riboflavin during food processing. The chromatographic methods, especially HPLC, frequently used for determination of vitamin B2 are described. The experimental part of the thesis deals with the chromatographic determination of vitamin B2 in 28 whole grain products (whole …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 19. 8. 2011
Identifier:
21584
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
VÁCLAVÍKOVÁ, Kateřina. \textit{Hodnocení obsahu vitaminu B2 v celozrnných výrobcích metodou HPLC/UV}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2011. Available from: https://theses.cz/id/ew5epa/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
VÁCLAVÍKOVÁ, Kateřina. Hodnocení obsahu vitaminu B2 v celozrnných výrobcích metodou HPLC/UV. Kroměříž, 2011. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 19. 08. 2011
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and food technologies / Technology, hygiene and economics of food production
Theses on a related topic
-
Hodnocení obsahu vitaminu B2 v celozrnných výrobcích metodou HPLC/UV
Kateřina VÁCLAVÍKOVÁ -
Stanovení vitaminu B2 v produktech z pohanky a prosa
Hana TUREČKOVÁ -
Chromatografické stanovení vitaminů skupiny B v cereáliích
Eva MIKULKOVÁ