Obsah základních analytických složek ve výsekovém mase – Martin URBAN
Martin URBAN
Bakalářská práce
Obsah základních analytických složek ve výsekovém mase
The content of basic analytical constituents in selected raw meat
Anotace:
Tato práce je zaměřena na analýzu základních složek výsekového masa. Cílem bylo změřit obsah vody, tuku, bílkovin, kolagenních částí vepřové kýty, vepřové plece a vepřové pečeně pomocí metody NIR. U výrobce Masokombinát Plzeň byl zjištěn vysoký obsah vody ve všech výsekových částech v porovnání s nižším obsahem tuku. U výrobce Jatky Lišov byl jev potvrzen v opačném směru výsekové části obsahovaly …víceAbstract:
This work is focused on the pork meat analysis. The moisture, fat, protein, collagen parts content in pork ham, shoulder and loin were measured with the NIR-method using. The samples from Masokombinát Plzen presented a high moisture content in comparison with the lower fat content. In the opposite the samples from Slaughterhouse contains a higher level of fat and less water. The pork ham purchased …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2016
Zveřejnit od: 22. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Pavel Smetana, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
URBAN, Martin. \textit{Obsah základních analytických složek ve výsekovém mase} [online]. České Budějovice, 2016 [cit. 2023-09-30]. Dostupné z: https://theses.cz/id/ewip5p/. Bakalářská práce. Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta. Vedoucí práce Ing. Pavel Smetana, Ph.D.
Jak správně citovat práci
URBAN, Martin. Obsah základních analytických složek ve výsekovém mase. Č. Budějovice, 2016. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 22.4.2016
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 22. 4. 2016 dostupné: světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Zemědělská fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství / Zemědělství - Zpracování produktů
Práce na příbuzné téma
-
Využití NIR sondy ve fed-batch kultivacích bakterií
Martin Janata -
The Effects of Ice Hockey on the Integration of North American Minorities and its Depictions in Film
Nir Tichon -
Možnosti využití NIR spektroskopie pro stanovení kvalitativních parametrů zrna ječmene a sladu
Tereza Málková -
Tvorba databáze NIR spekter vybraných masných výrobků
Lucie Režná -
Tvorba databáze NIR spekter vybraných mléčných výrobků
Libor Průša -
Stanovení obsahu silic pomocí infračervené (FT-NIR) spektroskopie
Eva Sedlaříková -
Stanovení molekulové struktury nitroporfyrinoidů a odvozených Trögerových bází pomocí NMR a studium jejich absorpce a emise v UV až NIR oblasti
Michaela Drozdová -
Možnosti využití mobilního NIR a FTIR spektrometru pro terénní analýzy složení plastů v odpadech
Veronika Kujalová
Název
Vložil
Vloženo
Práva