Obsah základních analytických složek ve výsekovém mase – Martin URBAN
Martin URBAN
Bachelor's thesis
Obsah základních analytických složek ve výsekovém mase
The content of basic analytical constituents in selected raw meat
Anotácia:
Tato práce je zaměřena na analýzu základních složek výsekového masa. Cílem bylo změřit obsah vody, tuku, bílkovin, kolagenních částí vepřové kýty, vepřové plece a vepřové pečeně pomocí metody NIR. U výrobce Masokombinát Plzeň byl zjištěn vysoký obsah vody ve všech výsekových částech v porovnání s nižším obsahem tuku. U výrobce Jatky Lišov byl jev potvrzen v opačném směru výsekové části obsahovaly …viacAbstract:
This work is focused on the pork meat analysis. The moisture, fat, protein, collagen parts content in pork ham, shoulder and loin were measured with the NIR-method using. The samples from Masokombinát Plzen presented a high moisture content in comparison with the lower fat content. In the opposite the samples from Slaughterhouse contains a higher level of fat and less water. The pork ham purchased …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2016
Zverejniť od: 22. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Pavel Smetana, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
URBAN, Martin. Obsah základních analytických složek ve výsekovém mase. Č. Budějovice, 2016. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 22.4.2016
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 22. 4. 2016 dostupné: světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaUNIVERSITY OF SOUTH BOHEMIA IN ČESKÉ BUDĚJOVICE
Faculty of AgricultureBachelor programme / odbor:
Agriculture / Agriculture
Práce na příbuzné téma
-
Využití NIR sondy ve fed-batch kultivacích bakterií
Martin Janata -
The Effects of Ice Hockey on the Integration of North American Minorities and its Depictions in Film
Nir Tichon -
Možnosti využití NIR metody pro stanovení obsahu vybraných parametrů u potravinářských hydrolyzátů a hovězích extraktů
Simona Kubíčková -
Tvorba databáze NIR spekter vybraných masných výrobků
Lucie Režná -
Využití NIR senzorů v systému precizního zemědělství.
Lukáš Čech -
Stanovení molekulové struktury nitroporfyrinoidů a odvozených Trögerových bází pomocí NMR a studium jejich absorpce a emise v UV až NIR oblasti
Michaela Drozdová -
Stanovení obsahu silic pomocí infračervené (FT-NIR) spektroskopie
Eva Sedlaříková -
Možnosti kvalitativní a kvantitativní analýzy složení kokainu a THC s využitím mobilní NIR spektrometrie
Eliška Vedralová
Názov
Vložil
Vložené
Práva