Sledování úrovně mikrobiální kontaminace vybraných druhů čajů – Bc. Viktor Polášek
Bc. Viktor Polášek
Master's thesis
Sledování úrovně mikrobiální kontaminace vybraných druhů čajů
Microbial contamination level monitoring for selected types of tea
Abstract:
Tato diplomová práce popisuje historii čaje, jeho charakteristiku, výrobu, chemické složení a vliv na lidský organismus a legislativní požadavky. Byly zde popsány mikroorganismy, které by mohly kontaminovat čaje, produkty jejich metabolismu, které mají negativní vliv na lidské zdraví (především mykotoxiny) a boj proti těmto mikroorganismům. V experimentální části práce byly stanoveny počty významných …moreAbstract:
This Diploma thesis describes the history of tea, its charakterisic, technologic processing, chemical structure and effect on human organism, as well as requirements of legislation. This is followed by characterization of microbes which contaminate teas, products of their metabolism which have negative effects on human health (especially mykotoxins) and struglge against these microbes. Experimental …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 28. 4. 2016
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Libor Kalhotka, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgronomyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Quality and Safety
Theses on a related topic
- No theses on a related topic available.
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights