Možnosti ověření autenticity vína na základě profilu fenolických látek – Bc. Michal Hána
Bc. Michal Hána
Master's thesis
Možnosti ověření autenticity vína na základě profilu fenolických látek
THE POSSIBILITY OF AUTHENTICATING THE WINE ON THE BASIS OF THE PHENOLIC PROFILE
Anotácia:
Tato diplomová práce řeší možnosti ověření autenticity vína na základě profilu fenolických látek. V teoretické části se práce zabývá významem autenticity vín a základními možnostmi ověření. Dále popisem zkoumané odrůdy a původu vzorků vybraných pro experiment. Popsáno je látkové složení vína zaměřené na fenolické látky. Vyhodnocení bylo doložené analýzou primárních dat z provedených analýz vybraných …viacAbstract:
This thesis addresses the possibility of authenticating wine based on the phenolic profile. The theoretical part of the thesis deals with the meaning of wine authenticity and the basic possibilities of verification. Furthermore, it describes the varieties studied and the origin of the samples selected for the experiment. The metabolic composition of the wine is described, focusing on phenolic substances …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 6. 6. 2023
- Vedúci: Ing. Michal Kumšta, Ph.D.
- Oponent: Josef Svoboda, externi
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureMaster programme / specializace:
Horticulture engineering / Viticulture and Viniculture
Práce na příbuzné téma
-
Izolace fenolických látek z Morus alba a jejich možné využití v topické aplikaci
Helena Cagašová -
Studium látkového profilu vín odrůdy Ryzlink rýnský
Michaela Šumberová -
Vliv macerace na obsahové látky moštu a vína révy vinné
Ondřej Vachek