Stanovení organických kyselin v alkoholických kvašených nápojích – Bc. Jana Šebková
Bc. Jana Šebková
Bakalářská práce
Stanovení organických kyselin v alkoholických kvašených nápojích
Determination of Organic Acids in Alcoholic Fermented Drink
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá stanovením organických kyselin v alkoholických kvašených nápojích. V teoretické části jsou popsány fyzikálně-chemické vlastnosti organických kyselin, které se nacházejí v potravinách a jejich stanovení. V experimentální části byl stanoven obsah celkové kyselosti v medovinách a vínech pomocí acidobazických titrací s vizuální i potenciometrickou indikací. Kyselina vinná …víceAbstract:
This thesis deals with the determination of organic acids in fermented alcoholic beverages. The first part deals with physico-chemical properties of organic acids, which are found in foods, and methods of their determination. The second part describes the experimental determination of total acidity in wine and meads, with the help of acid-base method. Tartaric acid is precipitated with ethanol in wine …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 7. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 26. 8. 2015
- Vedoucí: Ing. Soňa Řezková, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Šebková, Jana. Stanovení organických kyselin v alkoholických kvašených nápojích. Pardubice, 2015. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin