Příprava N-alkylchinolinových solí a jejich vlastnosti v roztocích – Bc. Gabriela Gabková
Bc. Gabriela Gabková
Master's thesis
Příprava N-alkylchinolinových solí a jejich vlastnosti v roztocích
The Preparation of N-Alkylquinoline Salts and Their Properties in Solutions
Abstract:
Byly připraveny N-alkylchinoliniové soli v uspokojivých výtěžcích a jejich vlastnosti byly charakterizovány metodami strukturní analýzy. U látek byly měřeny i některé povrchové vlastnosti, jako kritická micelární koncentrace, povrchové napětí a pěnivost. Kritická mice-lární koncentrace byla měřena konduktometrickou metodou a metodou ITC. CMC vzorku QC12Br dosahovala hodnot 4,7 mmol/l pro konduktometrii …moreAbstract:
N-alkylquinoline salts were prepared in satifactory yields and their properities were charac-terized by structural analysis methods. Were mesured some surface properities for the sub-stances, such as critical micellar concetracion, surface tension and foaming. The critical concentration was mesured by the conductometric method ant the ITC method. The CMC sample QC12Br reached the value of 4,7 mmol …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 16. 5. 2017
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
GABKOVÁ, Gabriela. \textit{Příprava N-alkylchinolinových solí a jejich vlastnosti v roztocích}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2017. Available from: https://theses.cz/id/f29d6l/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Gabková, Gabriela. Příprava N-alkylchinolinových solí a jejich vlastnosti v roztocích. Zlín, 2017. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology of Fat, Detergent and Cosmetics Production
Theses on a related topic
-
Termodynamika micel. Porovnání kritické micelární koncentrace vodného roztoku Tritonu X-100 získané různými metodami
Jan Kršek -
Kritická micelární koncentrace aniontových tenzidů v prostředí těkavých elektrolytů
Zuzana Smetanová -
Stanovení kritické micelární koncentrace aniontových tenzidů \nl{}pomocí kapilární elektroforézy
Martina Vavříková -
Stanovení kritické micelární koncentrace perfluorovaných karboxylových kyselin pomocí kapilární elektroforézy
Jana Michalíková -
Stanovení kritické micelární koncentrace povrchově aktivních látek a jejich směsí
Alena HAMANOVÁ