Charakteristika aromatických látek ve výběrové plantážní kávě připravené různými způsoby. – Bc. Nikola Vlková
Bc. Nikola Vlková
Master's thesis
Charakteristika aromatických látek ve výběrové plantážní kávě připravené různými způsoby.
Characteristion of aromatic compounds in selected plantation coffee prepared by different methods.
Abstract:
Diplomová práce je zaměřena na studium vlivu stupně pražení, hrubosti mletí a přípravy na aromatický profil výběrových káv. Jako způsob přípravy byly zvoleny metody jako espresso, French press, aeropress a Cold brew. U kávových nápojů byly stanoveny aromatické látky metodou GC-MS, kde bylo identifikováno 18 látek z řady pyrazinů a furanů. Největší vliv na obsah aromatických látek měl způsob přípravy …moreAbstract:
The thesis focuses on the study of the influence of roasting degree, grinding coarseness and preparation on the aromatic profile of selected coffees. The preparation methods chosen were espresso, French press, aeropress and Cold brew. Aromatics of coffee beverages were determined by GC-MS, where 18 compounds from the pyrazine and furan series were identified. The method of preparation and then the …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 5. 5. 2023
Thesis defence
- Supervisor: doc. Mgr. Barbora Lapčíková, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
VLKOVÁ, Nikola. \textit{Charakteristika aromatických látek ve výběrové plantážní kávě připravené různými způsoby.}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2023. Available from: https://theses.cz/id/f3u7ok/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Vlková, Nikola. Charakteristika aromatických látek ve výběrové plantážní kávě připravené různými způsoby.. Zlín, 2023. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Food Technology / -
Theses on a related topic
-
Stanovení antioxidační aktivity extraktů chmele
Petra Němečková -
Hodnocení kávových a kávovinových nápojů z hlediska senzorických vlastností a antioxidační aktivity
Tereza HONYSZOVÁ -
Vliv klíčení a vaření na antioxidační aktivitu čočky
Lucie Czyžová -
Aromatické látky v bílých vínech
Zuzana Lustigová -
Aromatické látky v červených vínech
Jan Kapla -
Aromatické látky v ovocných destilátech v závislosti na ročníku sklizně ovoce
Michala Sedláčková -
Aromatické látky v potravinách
Monika Mareková -
Aromatické látky u Sauvignonu blanc a ovlivnění jejich obsahu agrotechnickými zásahy
Roman Šmíd