Charakteristika aromatických látek ve výběrové plantážní kávě připravené různými způsoby. – Bc. Nikola Vlková
Bc. Nikola Vlková
Master's thesis
Charakteristika aromatických látek ve výběrové plantážní kávě připravené různými způsoby.
Characteristion of aromatic compounds in selected plantation coffee prepared by different methods.
Anotácia:
Diplomová práce je zaměřena na studium vlivu stupně pražení, hrubosti mletí a přípravy na aromatický profil výběrových káv. Jako způsob přípravy byly zvoleny metody jako espresso, French press, aeropress a Cold brew. U kávových nápojů byly stanoveny aromatické látky metodou GC-MS, kde bylo identifikováno 18 látek z řady pyrazinů a furanů. Největší vliv na obsah aromatických látek měl způsob přípravy …viacAbstract:
The thesis focuses on the study of the influence of roasting degree, grinding coarseness and preparation on the aromatic profile of selected coffees. The preparation methods chosen were espresso, French press, aeropress and Cold brew. Aromatics of coffee beverages were determined by GC-MS, where 18 compounds from the pyrazine and furan series were identified. The method of preparation and then the …viacKľúčové slová
káva aromatické látky GC-MS kofein HPLC antioxidační aktivita DPPH polyfenolické látky
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2023
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
VLKOVÁ, Nikola. \textit{Charakteristika aromatických látek ve výběrové plantážní kávě připravené různými způsoby.}. Online. Diplomová práca. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Faculty of Technology. 2023. Dostupné z: https://theses.cz/id/f3u7ok/.
Jak správně citovat práci
Vlková, Nikola. Charakteristika aromatických látek ve výběrové plantážní kávě připravené různými způsoby.. Zlín, 2023. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / odbor:
Food Technology / -
Práce na příbuzné téma
-
Stanovení antioxidační aktivity extraktů chmele
Petra Němečková -
Hodnocení kávových a kávovinových nápojů z hlediska senzorických vlastností a antioxidační aktivity
Tereza HONYSZOVÁ -
Vliv klíčení a vaření na antioxidační aktivitu čočky
Lucie Czyžová -
Aromatické látky v bílých vínech
Zuzana Lustigová -
Aromatické látky v červených vínech
Jan Kapla -
Aromatické látky v ovocných destilátech v závislosti na ročníku sklizně ovoce
Michala Sedláčková -
Aromatické látky v potravinách
Monika Mareková -
Aromatické látky u Sauvignonu blanc a ovlivnění jejich obsahu agrotechnickými zásahy
Roman Šmíd