Ing. Jana Kubínová

Master's thesis

Sorpční izotermy bylin a jejich příspěvek k údržnosti během skladování

The sorption isotherms of herbs and their contribution to the shelf life
Abstract:
Práce se zabývá koncepcí sorpčních izoterem, metodami měření, jejich matematickým popisem, interpretací a využitím v potravinářské technologii. Dále jsou v práci popsány vybrané byliny a jejich botanické zařazení s využitím v praxi. V experimentální části jsou charakterizované vybrané byliny na základě vlastní chemické analýzy, stanovena závislost obsahu vody na aktivitě vody vybraných bylin při adsorpci …more
Abstract:
The work deals with the concept of sorption isotherms, methods of measurement, their mathematical description, interpretation and use in food technology. Furthermore, the work described selected herbs, their botanical classification and usage in practice. In the experimental part, selected herb samples were characterized by the content of principal ingredients and the equilibrium moister contents and …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 6. 5. 2010

Thesis defence

  • Date of defence: 31. 5. 2010
  • Supervisor: doc. Ing. Libor Červenka, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Kubínová, Jana. Sorpční izotermy bylin a jejich příspěvek k údržnosti během skladování. Pardubice, 2010. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická

University of Pardubice

Faculty of Chemical Technology

Master programme / field:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs