Sorpční izotermy bylin a jejich příspěvek k údržnosti během skladování – Ing. Jana Kubínová
Ing. Jana Kubínová
Master's thesis
Sorpční izotermy bylin a jejich příspěvek k údržnosti během skladování
The sorption isotherms of herbs and their contribution to the shelf life
Abstract:
Práce se zabývá koncepcí sorpčních izoterem, metodami měření, jejich matematickým popisem, interpretací a využitím v potravinářské technologii. Dále jsou v práci popsány vybrané byliny a jejich botanické zařazení s využitím v praxi. V experimentální části jsou charakterizované vybrané byliny na základě vlastní chemické analýzy, stanovena závislost obsahu vody na aktivitě vody vybraných bylin při adsorpci …moreAbstract:
The work deals with the concept of sorption isotherms, methods of measurement, their mathematical description, interpretation and use in food technology. Furthermore, the work described selected herbs, their botanical classification and usage in practice. In the experimental part, selected herb samples were characterized by the content of principal ingredients and the equilibrium moister contents and …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 6. 5. 2010
Thesis defence
- Date of defence: 31. 5. 2010
- Supervisor: doc. Ing. Libor Červenka, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KUBÍNOVÁ, Jana. \textit{Sorpční izotermy bylin a jejich příspěvek k údržnosti během skladování}. Online. Master's thesis. Pardubice: University of Pardubice, Faculty of Chemical Technology. 2010. Available from: https://theses.cz/id/f4ajdz/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Kubínová, Jana. Sorpční izotermy bylin a jejich příspěvek k údržnosti během skladování. Pardubice, 2010. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs