Ing. Jana Kubínová

Master's thesis

Sorpční izotermy bylin a jejich příspěvek k údržnosti během skladování

The sorption isotherms of herbs and their contribution to the shelf life
Anotácia:
Práce se zabývá koncepcí sorpčních izoterem, metodami měření, jejich matematickým popisem, interpretací a využitím v potravinářské technologii. Dále jsou v práci popsány vybrané byliny a jejich botanické zařazení s využitím v praxi. V experimentální části jsou charakterizované vybrané byliny na základě vlastní chemické analýzy, stanovena závislost obsahu vody na aktivitě vody vybraných bylin při adsorpci …viac
Abstract:
The work deals with the concept of sorption isotherms, methods of measurement, their mathematical description, interpretation and use in food technology. Furthermore, the work described selected herbs, their botanical classification and usage in practice. In the experimental part, selected herb samples were characterized by the content of principal ingredients and the equilibrium moister contents and …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 6. 5. 2010

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 31. 5. 2010
  • Vedúci: doc. Ing. Libor Červenka, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Kubínová, Jana. Sorpční izotermy bylin a jejich příspěvek k údržnosti během skladování. Pardubice, 2010. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická

University of Pardubice

Faculty of Chemical Technology

Master programme / odbor:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs