Rezidua pesticidů v potravinách rostlinného původu – Lukáš Milisderfer
Lukáš Milisderfer
Bachelor's thesis
Rezidua pesticidů v potravinách rostlinného původu
Pesticide residues in foodstuffs of plant origin
Abstract:
Tato bakalářská práce shrnuje informace o výskytu reziduí pesticidů v potravinách rostlinného původu – v čerstvém ovoci a zelenině, jelikož právě tyto druhy potravin jsou vnímány spotřebiteli s obavami v souvislosti s mediálně prezentovanými zprávami o nálezu pesticidů v nadlimitním množství. Pesticidy mají prokázané účinky na zdraví člověka, a to zejména v množství překračujícím povolené legislativní …moreAbstract:
This bachelor thesis summarizes information on the occurrence of pesticide residues in foods of plant origin - in fresh fruits and vegetables, as these types of food are perceived by consumers with concern in connection with media reports of finding pesticides in excess of the limit. Pesticides have proven effects on human health, especially in quantities exceeding the legal limits. The greatest risk …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 22. 4. 2022
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Jan Táborský, Ph.D.
- Reader: Petr Kačer, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
MILISDERFER, Lukáš. \textit{Rezidua pesticidů v~potravinách rostlinného původu}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2022. Available from: https://theses.cz/id/f56owo/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme:
Food Quality and Processing of Agricultural Products
Theses on a related topic
-
FUNKČNÍ POTRAVINY ROSTLINNÉHO PŮVODU A JEJICH VYUŽITÍ V GASTRONOMII
Veronika Václaviková -
Nové potraviny v Evropě
Martina Vysoudilová -
Zinek v potravinách rostlinného původu
Nikola Kamenská -
Potraviny bohaté na antioxidanty
Erika Zárubová -
Přírodní toxické látky v potravinách rostlinného původu
Adéla ZÁVODNÁ -
Možnosti využití netradičních a nových potravin rostlinného původu v zemích Evropského společenství v letech 2010-2022
Oksana KRAUS -
Hodnocení obsahu reziduí pesticidů v potravinách rostlinného původu dle požadavků obchodních řetězců
Lukáš Milisderfer -
Tvorba databáze nutričních hodnot potravin rostlinného původu s ohledem na jejich změny během úprav a skladování
Martin Kičmer
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights