Rezidua pesticidů v potravinách rostlinného původu – Lukáš Milisderfer
Lukáš Milisderfer
Bakalářská práce
Rezidua pesticidů v potravinách rostlinného původu
Pesticide residues in foodstuffs of plant origin
Anotace:
Tato bakalářská práce shrnuje informace o výskytu reziduí pesticidů v potravinách rostlinného původu – v čerstvém ovoci a zelenině, jelikož právě tyto druhy potravin jsou vnímány spotřebiteli s obavami v souvislosti s mediálně prezentovanými zprávami o nálezu pesticidů v nadlimitním množství. Pesticidy mají prokázané účinky na zdraví člověka, a to zejména v množství překračujícím povolené legislativní …víceAbstract:
This bachelor thesis summarizes information on the occurrence of pesticide residues in foods of plant origin - in fresh fruits and vegetables, as these types of food are perceived by consumers with concern in connection with media reports of finding pesticides in excess of the limit. Pesticides have proven effects on human health, especially in quantities exceeding the legal limits. The greatest risk …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Jan Táborský, Ph.D.
- Oponent: Petr Kačer, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
MILISDERFER, Lukáš. \textit{Rezidua pesticidů v~potravinách rostlinného původu}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2022. Dostupné z: https://theses.cz/id/f56owo/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program:
Kvalita potravin a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
-
FUNKČNÍ POTRAVINY ROSTLINNÉHO PŮVODU A JEJICH VYUŽITÍ V GASTRONOMII
Veronika Václaviková -
Nové potraviny v Evropě
Martina Vysoudilová -
Zinek v potravinách rostlinného původu
Nikola Kamenská -
Potraviny bohaté na antioxidanty
Erika Zárubová -
Přírodní toxické látky v potravinách rostlinného původu
Adéla ZÁVODNÁ -
Možnosti využití netradičních a nových potravin rostlinného původu v zemích Evropského společenství v letech 2010-2022
Oksana KRAUS -
Hodnocení obsahu reziduí pesticidů v potravinách rostlinného původu dle požadavků obchodních řetězců
Lukáš Milisderfer -
Tvorba databáze nutričních hodnot potravin rostlinného původu s ohledem na jejich změny během úprav a skladování
Martin Kičmer
Název
Vložil
Vloženo
Práva