Výskyt potravinových alergií u středoškolských studentů – Bc. Zuzana DIVINOVÁ
Bc. Zuzana DIVINOVÁ
Master's thesis
Výskyt potravinových alergií u středoškolských studentů
Food Allergies Occurrence in Secondary School Students
Abstract:
Diplomová práce pojednává o výskytu potravinových alergií u středoškolských studentů. Charakterizuje potravinové alergie a popisuje jednotlivé alergeny (živočišného a rostlinného původu) v potravě. V práci je dále věnována pozornost prevalenci, hodnocení, příznakům alergie, diagnostice a samotné léčbě. Praktická část diplomové práce poskytuje přehled o projevech a výskytu alergických onemocnění u studentů …moreAbstract:
Diploma thesis deals with food allergies occurrence in secondary school students. It characterises food allergies and describes particular allergens (animal and plant origin) in food. Further, the attention is paid to prevalence, evaluation, symptoms, diagnosis and treatment of allergies. Practical part of the thesis provides summary of allergy pruritus and occurrence in students. Allergies in students …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 19. 8. 2011
Identifier:
21411
Thesis defence
- Date of defence: 29. 8. 2011
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
DIVINOVÁ, Zuzana. Výskyt potravinových alergií u středoškolských studentů. Kroměříž, 2011. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 19. 08. 2011
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and food technologies / Technology, hygiene and economics of food production
Theses on a related topic
-
Výběr potravin a stravovací zvyklosti osob s laktózovou intolerancí
Veronika VENKRBCOVÁ -
Potravinové intolerance
Eliška Trnková -
Vliv rozsahu poskytovaného sortimentu potravin maloobchodních jednotek na nákupní chování spotřebitelů s potravinovými alergiemi
Petra Jarolímková -
Prevalence potravinové intolerance a alergie u dospělé populace
Leona CINEROVÁ -
Výběr potravin a stravování osob s laktózovou intolerancí
Veronika Šorsáková -
Prevalence potravinové intolerance a alergie u dospělé populace ČR
Marta CHUDOBOVÁ TVRDÍKOVÁ -
Problematika zkřížené alergie na pyly a potraviny
Tereza Cochlarová -
Plísně jako závažný alergen
Tereza Soukupová