Sledování zvolených mykotoxinů v siláži u vybraných podniků. – Bc. Žofie Zedníčková
Bc. Žofie Zedníčková
Diplomová práce
Sledování zvolených mykotoxinů v siláži u vybraných podniků.
Monitoring of target mycotoxins in silage in selected enterprises.
Anotace:
Mykotoxiny (deoxynivalenol, zearalenon, T-2 toxin) především v kukuřičné siláži představují velký problém, zejména ve zhoršeném zdravotním stavu zvířat a následně i lidí. Za nejdůležitější část můžeme označit prevenci proti rozvoji hub, které následně tvoří tyto toxiny a kontaminují krmivo. Prevence začíná u práce na poli a končí předkládáním krmiva zvířatům, avšak tato cesta je složitá, jelikož zde …víceAbstract:
Mycotoxins (deoxynivalenol, zearalenone, T-2 toxin) are a major problem, especially in corn silage, especially in the deteriorating health of animals and, subsequently, humans. The most important part is the prevention against the development of fungi, which then form these toxins and contaminate the feed. Prevention starts with field work and ends with animal feed, but this path is difficult because …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 7. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Boris Hučko, CSc.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ZEDNÍČKOVÁ, Žofie. \textit{Sledování zvolených mykotoxinů v siláži u vybraných podniků.}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2020. Dostupné z: https://theses.cz/id/f8q56j/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Zootechnika / Výživa zvířat a dietetika
Práce na příbuzné téma
-
Kontaminace skořápkových plodů mikroorganismy
Veronika Baťová -
Hodnocení kvality sladovnických cereálií a sladu z pohledu kontaminace mykotoxiny
Kateřina Malá -
Mikrobiologické riziko vnitřní kontaminace semen určených ke konzumaci po naklíčení
Lucie Prášková -
Možnosti omezení kontaminace sladovnického ječmene (Hordeum vulgare L.) mykotoxiny
Iva Brožíková -
Evaluation of forage grass quality, fermentation process and silage safety on different Dactylis glomerata L. varieties
Jhonny Edison Alba Mejía
Název
Vložil
Vloženo
Práva