Hydroxyškoricové kyseliny v muštových odrodách révy vinnej – Bc. Jozef Sabo
Bc. Jozef Sabo
Diplomová práce
Hydroxyškoricové kyseliny v muštových odrodách révy vinnej
Hydroxyskořicové kyseliny v moštových odrůdách révy vinné
Anotace:
V diplomové práci jsme se věnovali problematice hydroxyškoricových kyselin v moštových odrůdách révy vinné. Cílem této práce byla sumarizace informací o hydroxyškoricových kyselinách.V teoretické části jsme se věnovali popisu fenolických látek, tvorbě fenolických látek v hroznech a jednotlivých hydroxyškoricových kyselin.V praktické části jsme pracovali s osmi odrůdami, které pocházely z Malokarpatské …víceAbstract:
In final thesis we dealt with the issue of hydroxycinnamic acids in the must varieties of the grapevine. The aim of this thesis was to summarize information about the hydroxycinnamic acids.In the theoretical part we dealt with description of the phenolic substances, formation of the phenolic matters in grapes and individual hydroxycinnamic acids.In the practical part we worked with the eight varieties …víceAbstract:
V diplomovej práci sme sa venovali problematike hydroxyškoricových kyselín v muštových odrodách révy vinnej. Cieľom tejto práce bola sumarizácia informácií o hydroxyškoricových kyselinách.V teoretickej časti sme sa venovali popisu fenolických látok, tvorbe fenolických látok v hrozne a jednotlivých hydroxiškoricových kyselín.V praktickej časti sme pracovali s ôsmymi odrodami, ktoré pochádzali z malokarpatskej …více
Jazyk práce: slovenština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 7. 5. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Michal Kumšta
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Řízení zahradnických technologií
Práce na příbuzné téma
-
Hydroxyskořicové kyseliny v moštových odrůdách révy vinné
Anna Brzobohatá -
Fenolické látky bielych vín
Martin Šulík -
Antioxidační látky obsažené ve víně ve vztahu k trávicímu ústrojí
Lenka Halmová -
Profil fenolických látek ve víně jako nástroj kontroly autenticity
Miroslav Musil