Stanovení změn lipidové složky masa vlivem skladování. – Bc. Lenka Kotrbová
Bc. Lenka Kotrbová
Diplomová práce
Stanovení změn lipidové složky masa vlivem skladování.
Changes in lipid components of meat due to storage.
Anotace:
Maso je nedílnou součástí lidské výživy a má vysokou nutriční hodnotu. Díky svému chemickému složení snadno podléhá mikrobiální zkáze a degradaci jednotlivých složek. Tomu nikdy nelze zcela zabránit a proto maso uskladněné za běžných chladničkových nebo mrazicích teplot je potencionálním zdrojem látek, které mohou mít dopad na lidské zdraví. Literární rešerše shrnuje poznatky o složení masa, jeho kažení …víceAbstract:
Meat is an integral part of the human diet, with a high nutritional value. Due to its chemical composition is easily susceptible to microbial spoilage and degradation of individual components. This can never be totally prevented, therefore meat stored under normal refrigerated or freezer temperatures is a potential source of a substances that may have animpact on human health. Literature review summarizes …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: RNDr. Milena Bušová, CSc.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KOTRBOVÁ, Lenka. \textit{Stanovení změn lipidové složky masa vlivem skladování.}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2017. Dostupné z: https://theses.cz/id/f9qyyt/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Kvalita a zpracování zemědělských produktů / Kvalita a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
-
Stream-Based IP Flow Analysis
Milan Čermák -
Oxidované lipidy – markery zdravotního rizika pro lidský organismus
Andrea Bělohlávková
Název
Vložil
Vloženo
Práva