Stanovení změn lipidové složky masa vlivem skladování. – Bc. Lenka Kotrbová
Bc. Lenka Kotrbová
Master's thesis
Stanovení změn lipidové složky masa vlivem skladování.
Changes in lipid components of meat due to storage.
Abstract:
Maso je nedílnou součástí lidské výživy a má vysokou nutriční hodnotu. Díky svému chemickému složení snadno podléhá mikrobiální zkáze a degradaci jednotlivých složek. Tomu nikdy nelze zcela zabránit a proto maso uskladněné za běžných chladničkových nebo mrazicích teplot je potencionálním zdrojem látek, které mohou mít dopad na lidské zdraví. Literární rešerše shrnuje poznatky o složení masa, jeho kažení …moreAbstract:
Meat is an integral part of the human diet, with a high nutritional value. Due to its chemical composition is easily susceptible to microbial spoilage and degradation of individual components. This can never be totally prevented, therefore meat stored under normal refrigerated or freezer temperatures is a potential source of a substances that may have animpact on human health. Literature review summarizes …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 13. 4. 2017
Thesis defence
- Supervisor: RNDr. Milena Bušová, CSc.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KOTRBOVÁ, Lenka. \textit{Stanovení změn lipidové složky masa vlivem skladování.}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2017. Available from: https://theses.cz/id/f9qyyt/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / field:
Farm Products Quality and Processing / Farm Products Quality and Processing
Theses on a related topic
-
Stream-Based IP Flow Analysis
Milan Čermák -
Oxidované lipidy – markery zdravotního rizika pro lidský organismus
Andrea Bělohlávková
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights