Zachování českých zvyků v gastronomii v regionu Horácko a Podhorácko – Bc. Kamila Madziová
Bc. Kamila Madziová
Bachelor's thesis
Zachování českých zvyků v gastronomii v regionu Horácko a Podhorácko
Preservation of Czech Traditions in Gastronomy in Horácko and Podhorácko Region
Anotácia:
Zvýšení konkurenční výhody restaurací, které zařazují do jídelních lístků staročeské zvyky a pokrmy, využívání sezónních a regionálních potravin a odhalení současných trendů s ohledem na český kalendář je obsahem bakalářské práce. Jejím hlavním cílem bylo zhodnocení podvědomí obyvatelů regionu Horácka a Podhorácka k vybraným tradičním obyčejům a jídlům. Snahou bylo zjistit, jestli obyvatelé Horácka …viacAbstract:
Increasing the competitive advantage of restaurants that include old Czech customs and dishes in their menus, use seasonal and regional foods, and uncovering current trends with regard to the Czech calendar is the content of the bachelor's thesis. Its main goal was to evaluate the subconscious of the inhabitants of the Horácka and Podhorácka region about selected traditional customs and foods. The …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2024
Identifikátor:
https://is.ucp.cz/th/udcij/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 11. 6. 2024
- Vedúci: Ing. Zbyněk Vinš
- Oponent: Ing. Karolina Macháčková, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
MADZIOVÁ, Kamila. \textit{Zachování českých zvyků v gastronomii v regionu Horácko a Podhorácko}. Online. Bakalárska práca. Praha: University College Prague - Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o. 2024. Dostupné z: https://theses.cz/id/fa21ii/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- nikomu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.University College Prague – University of International Relations and Institute of Hospitality Management and Economics, Ltd.
Bachelor programme / odbor:
Hospitality Management, Tourism and Marketing / Hospitality Management
Práce na příbuzné téma
-
Tradície rodinného podnikania v hotelierstve a gastronómii v krajinách Vyšehradskej skupiny
Dominika Joppová -
Vztah generace “Z” k nehmotnému kulturnímu dědictví
Michaela Košatková -
Tradiční pokrmy a jejich zasazení do podmínek vybraného regionu
Tereza Hronová -
Culinary Crossroads: A study of dish names in English and Chinese language within Michelin awarded restaurants in Taiwan
Daniel Lechovič -
A Multiple-Parallel-Text Approach to Chinese and Czech Dish Names
Lucie Habichová -
Návrh diskrétní verze algoritmu diferenciální evoluce ve variantě DISH
Pavel Oškera -
Studie příležitosti start-up projektu CSP Dish-Stirling
Marek Bail -
Určení energetických zisků koncentrační solární elektrárny typu CSP Dish Stirling
Petr Hajdučko