Zachování českých zvyků v gastronomii v regionu Horácko a Podhorácko – Bc. Kamila Madziová
Bc. Kamila Madziová
Bachelor's thesis
Zachování českých zvyků v gastronomii v regionu Horácko a Podhorácko
Preservation of Czech Traditions in Gastronomy in Horácko and Podhorácko Region
Abstract:
Zvýšení konkurenční výhody restaurací, které zařazují do jídelních lístků staročeské zvyky a pokrmy, využívání sezónních a regionálních potravin a odhalení současných trendů s ohledem na český kalendář je obsahem bakalářské práce. Jejím hlavním cílem bylo zhodnocení podvědomí obyvatelů regionu Horácka a Podhorácka k vybraným tradičním obyčejům a jídlům. Snahou bylo zjistit, jestli obyvatelé Horácka …moreAbstract:
Increasing the competitive advantage of restaurants that include old Czech customs and dishes in their menus, use seasonal and regional foods, and uncovering current trends with regard to the Czech calendar is the content of the bachelor's thesis. Its main goal was to evaluate the subconscious of the inhabitants of the Horácka and Podhorácka region about selected traditional customs and foods. The …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 22. 4. 2024
Identifier:
https://is.ucp.cz/th/udcij/
Thesis defence
- Date of defence: 11. 6. 2024
- Supervisor: Ing. Zbyněk Vinš
- Reader: Ing. Karolina Macháčková, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- no one
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.University College Prague – University of International Relations and Institute of Hospitality Management and Economics, Ltd.
Bachelor programme / field:
Hospitality Management, Tourism and Marketing / Hospitality Management
Theses on a related topic
-
Tradície rodinného podnikania v hotelierstve a gastronómii v krajinách Vyšehradskej skupiny
Dominika Joppová -
Úloha muzeí v péči o kulturní dědictví v České republice - "Péče o kulturní dědictví a jeho zpřístupnění osobám s omezenou schopností pohybu a orientace v Muzeu jižního Plzeňska v Blovicích, p. o."
Monika VILINGROVÁ KALNÁ -
Vztah generace “Z” k nehmotnému kulturnímu dědictví
Michaela Košatková -
Tradiční pokrmy a jejich zasazení do podmínek vybraného regionu
Tereza Hronová -
Culinary Crossroads: A study of dish names in English and Chinese language within Michelin awarded restaurants in Taiwan
Daniel Lechovič -
A Multiple-Parallel-Text Approach to Chinese and Czech Dish Names
Lucie Habichová -
Návrh diskrétní verze algoritmu diferenciální evoluce ve variantě DISH
Pavel Oškera -
Studie příležitosti start-up projektu CSP Dish-Stirling
Marek Bail