Zachování českých zvyků v gastronomii v regionu Horácko a Podhorácko – Bc. Kamila Madziová
Bc. Kamila Madziová
Bakalářská práce
Zachování českých zvyků v gastronomii v regionu Horácko a Podhorácko
Preservation of Czech Traditions in Gastronomy in Horácko and Podhorácko Region
Anotace:
Zvýšení konkurenční výhody restaurací, které zařazují do jídelních lístků staročeské zvyky a pokrmy, využívání sezónních a regionálních potravin a odhalení současných trendů s ohledem na český kalendář je obsahem bakalářské práce. Jejím hlavním cílem bylo zhodnocení podvědomí obyvatelů regionu Horácka a Podhorácka k vybraným tradičním obyčejům a jídlům. Snahou bylo zjistit, jestli obyvatelé Horácka …víceAbstract:
Increasing the competitive advantage of restaurants that include old Czech customs and dishes in their menus, use seasonal and regional foods, and uncovering current trends with regard to the Czech calendar is the content of the bachelor's thesis. Its main goal was to evaluate the subconscious of the inhabitants of the Horácka and Podhorácka region about selected traditional customs and foods. The …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2024
Identifikátor:
https://is.ucp.cz/th/udcij/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 11. 6. 2024
- Vedoucí: Ing. Zbyněk Vinš
- Oponent: Ing. Karolina Macháčková, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
MADZIOVÁ, Kamila. \textit{Zachování českých zvyků v gastronomii v regionu Horácko a Podhorácko}. Online. Bakalářská práce. Praha: University College Prague - Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o. 2024. Dostupné z: https://theses.cz/id/fa21ii/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- nikomu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.University College Prague – Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o.
Bakalářský studijní program / obor:
Hotelnictví, cestovní ruch a marketing / Hotelnictví
Práce na příbuzné téma
-
Tradície rodinného podnikania v hotelierstve a gastronómii v krajinách Vyšehradskej skupiny
Dominika Joppová -
Úloha muzeí v péči o kulturní dědictví v České republice - "Péče o kulturní dědictví a jeho zpřístupnění osobám s omezenou schopností pohybu a orientace v Muzeu jižního Plzeňska v Blovicích, p. o."
Monika VILINGROVÁ KALNÁ -
Vztah generace “Z” k nehmotnému kulturnímu dědictví
Michaela Košatková -
Tradiční pokrmy a jejich zasazení do podmínek vybraného regionu
Tereza Hronová -
A Multiple-Parallel-Text Approach to Chinese and Czech Dish Names
Lucie Habichová -
Culinary Crossroads: A study of dish names in English and Chinese language within Michelin awarded restaurants in Taiwan
Daniel Lechovič -
Návrh diskrétní verze algoritmu diferenciální evoluce ve variantě DISH
Pavel Oškera -
Studie příležitosti start-up projektu CSP Dish-Stirling
Marek Bail