Možnosti výroby vybraných nápojů se zvýšeným obsahem vlákniny. – Bc. Gabriela Ondrůšková
Bc. Gabriela Ondrůšková
Master's thesis
Možnosti výroby vybraných nápojů se zvýšeným obsahem vlákniny.
Options of production of selected beverages with increased fiber content
Abstract:
Diplomová práce na téma Možnosti výroby vybraných nápojů se zvýšeným obsahem vlákniny se v literární rešerši zabývá charakteristikou potravní vlákniny. Popisuje jednotlivé složky vlákniny, jejich vlivy na lidské zdraví a možnosti využití v potravinářském průmyslu. V experimentální části diplomové práce jsou popsány možnosti výroby kvašených a nekvašených nápojů s vyšším obsahem vlákniny. U jednotlivých …moreAbstract:
Diploma thesis is bearing title Options of production of selected beverages with increased fiber content. Firstly the thesis is processing characteristics of dietary fiber, it also describes individual components of fiber, its effects on human health and its potential utilization in the food industry all is included in the literary research section. Secondly the thesis continues with the experimental …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 27. 4. 2017
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Tomáš Gregor, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / field:
Chemistry and Food Technology / Ecotrophology
Theses on a related topic
-
Rostlinné nápoje
Andrea Poslužná -
Problematika výroby rostlinných nápojů
Adéla Hrudová
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights