Nela Vybíhalová
Bachelor's thesis
Mražené krémy a jejich reologické vlastnosti
Ice Cream and its Rheological Properties
Abstract:
Hlavním tématem bakalářské práce jsou reologické vlastnosti mražených krémů. Znalost reologických vlastností je jedním ze základních předpokladů pro posouzení jejich kvality. Při nízkých teplotách by totiž měl mít mražený krém nízkou tuhost z důvodu jeho snadného nabírání. Naopak při vyšších teplotách by měl být mražený krém krémovitý s pomalým táním, což se projeví zlepšenými organoleptickými vlastnostmi …moreAbstract:
The fundamental subject of the presented bachelor thesis is rheological properties of frozen creams. Knowledge thereof is one of the basic assumptions for their quality assessment, since at low temperatures the frozen cream should have low solidity for the sake of easy scooping. On the other hand at higher temperatures it should be creamy with slow melting which is reflected in improved organoleptic …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 4. 5. 2015
Accessible from:: 4. 5. 2015
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Michal Sedlačík, Ph.D.
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Vybíhalová, Nela. Mražené krémy a jejich reologické vlastnosti. Zlín, 2015. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 4.5.2015
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 4. 5. 2015 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Chemistry and Food Technologies
Theses on a related topic
-
Senzorické vlastnosti mražených krémů
Hana KADLECOVÁ -
Vlastnosti směsi pro výrobu mražených krémů
Marcela Tomanová -
Příprava a vlastnosti směsí k výrobě mražených krémů
Michaela VOSTARKOVÁ -
Reologie alkalicky aktivované strusky v raných stádiích její hydratace
Miroslav Pazour -
Reologie zubních past
Tereza Kubáčková -
Reologie jakožto účinný nástroj ke komplexní charakterizaci hydrogelových systémů
Martin Kadlec -
Reologie medu
Pavel Suchánek -
Mezifázová reologie jakožto účinný nástroj k popisu mezifázového chování biofilmů
Helena Kachlířová