Escherichia coli v potravinách rostlinného původu – Naděžda Knoflíčková
Naděžda Knoflíčková
Bachelor's thesis
Escherichia coli v potravinách rostlinného původu
Escherichia coli in Plant Foodstuffs
Abstract:
Tato bakalářská práce pojednává o bakterii Escherichia coli, která byla izolována z potravin rostlinného původu. U 16 kmenů izolovaných ze zeleniny zakoupených v obchodní síti byla zkoumána jejich antibiotická rezistence pomocí diskové difúzní metody, produkce bakteriocinů pomocí vpichového testu a byla zjišťována přítomnost faktorů virulence metodou PCR. Bylo zjištěno, že žádný izolovaný kmen není …moreAbstract:
This bachelor thesis deals with the bacterium Escherichia coli, which was isolated from food of plant origin. In 16 strains isolated from vegetables, which were obtained in the supermarkets, their antibiotic resistence was investigated using a disk diffusion method, bacteriocin production by means of virulent factors by PCR was investigated. It has been found that no isolated strains is a bacteriocin …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 11. 5. 2018
Thesis defence
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Knoflíčková, Naděžda. Escherichia coli v potravinách rostlinného původu. Zlín, 2018. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology and Management in Gastronomy
Theses on a related topic
-
Zhodnocení účinnosti eliminace genů antibiotické rezistence při čištění odpadních vod na ČOV
Peter Kuchta -
Mechanismy vzniku rezistence u bakterií rodu Enterococcus
Michaela Růžičková -
Faktory ovlivňující informovanost veřejnosti o antibiotikách
Barbora TUNKOVÁ -
Bakteriocinogenie u patogenních a komensálních kmenů Escherichia coli
Lenka Micenková -
Klasifikace a typizace izolátů Escherichia coli z živočišných zdrojů
Gabriela Suková -
Faktory virulence bakterie Escherichia coli izolovaných z potravin
Ludmila Zimková -
Virulenční faktory Escherichia coli
Iva Jaborníková -
Virulentní vlastnosti kmenů Escherichia coli izolovaných z hemokultur
Alžbeta Beňová