Kateřina Otrusinová

Bachelor's thesis

Cukry a sladidla v lidské výživě

Sugars and sweeteners in human nutrition
Abstract:
Bakalářská práce se zabývá charakteristikou a dělením sladkých látek se zaměřením na členění na cukry a sladidla. Práce podrobněji pojednává o struktuře, výskytu, fyziologickém účinku a využití některých zástupců ze skupiny monosacharidů, disacharidů a sladidel přírodních, syntetických i syntetických totožných s přírodními. Pozornost je věnována u cukrů také jejich vstřebávání, koncentraci glukózy …more
Abstract:
The bachelor thesis deals with the characteristics and classification of sweet substances with a focus on classification of sugars and sweeteners. The paper deals in detail with structure, occurrence, physiological effect and use of individual representatives from the group of monosaccharides, disaccharides and natural and synthetic sweeteners and those synthetic ones identical to natural. Attention …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 4. 5. 2020

Thesis defence

  • Supervisor: prof. MVDr. Ing. Tomáš Komprda, CSc.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of AgriSciences

Bachelor programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology