Cukry a sladidla v lidské výživě – Kateřina Otrusinová
Kateřina Otrusinová
Bakalářská práce
Cukry a sladidla v lidské výživě
Sugars and sweeteners in human nutrition
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá charakteristikou a dělením sladkých látek se zaměřením na členění na cukry a sladidla. Práce podrobněji pojednává o struktuře, výskytu, fyziologickém účinku a využití některých zástupců ze skupiny monosacharidů, disacharidů a sladidel přírodních, syntetických i syntetických totožných s přírodními. Pozornost je věnována u cukrů také jejich vstřebávání, koncentraci glukózy …víceAbstract:
The bachelor thesis deals with the characteristics and classification of sweet substances with a focus on classification of sugars and sweeteners. The paper deals in detail with structure, occurrence, physiological effect and use of individual representatives from the group of monosaccharides, disaccharides and natural and synthetic sweeteners and those synthetic ones identical to natural. Attention …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. MVDr. Ing. Tomáš Komprda, CSc.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Metody, principy a efektivita monitorace glykemie
Jana Hinzeová -
Ošetřovatelský proces u novorozence matky s diabetes mellitus
Renata Hochmanová -
Využití psů pro včasnou detekci změn glykémie u osob s diabetes mellitus
Karla Včeláková -
Dodržování režimu u dětí s diagnózou diabetes mellitus
Marie - Magdalena Kaleta -
Umělá sladidla v potravinách
Libor Matouš -
Vyhledávání proteinů interagujících s cukry v genomu vybraných organismů
Daniela Repelová -
Cukry ve výživě
Veronika KYTKOVÁ -
Cukry v naší potravě a kolem nás
Simona Rychnová