Kateřina Otrusinová

Bakalářská práce

Cukry a sladidla v lidské výživě

Sugars and sweeteners in human nutrition
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá charakteristikou a dělením sladkých látek se zaměřením na členění na cukry a sladidla. Práce podrobněji pojednává o struktuře, výskytu, fyziologickém účinku a využití některých zástupců ze skupiny monosacharidů, disacharidů a sladidel přírodních, syntetických i syntetických totožných s přírodními. Pozornost je věnována u cukrů také jejich vstřebávání, koncentraci glukózy …více
Abstract:
The bachelor thesis deals with the characteristics and classification of sweet substances with a focus on classification of sugars and sweeteners. The paper deals in detail with structure, occurrence, physiological effect and use of individual representatives from the group of monosaccharides, disaccharides and natural and synthetic sweeteners and those synthetic ones identical to natural. Attention …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2020

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: prof. MVDr. Ing. Tomáš Komprda, CSc.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin